sos chrzanowy Babci Celi
Dzisiaj odwiedzając Babcię, mój nos wyczuł coś przepysznego - no i pomysł na obiad gotowy :)
Nie wiedziałam, że coś tak prostego może być tak pyszne. Babcia robi ostrzejszą wersję - ale ponieważ R chory i nie chce niczego ostrego to nasza wersja jest lżejsza.
Babci sos był szczerze biały i ostry jak prawdziwy chrzan :)
Składniki:
- 2 łyżki chrzanu
- śmietana
- mąka ziemniaczana
- woda
Przygotowanie:
- chrzan mieszamy ze śmietaną i mąką
- dodajemy do wody i zagotowujemy
My dzisiaj ze względu na małą ilość czasu, korzystaliśmy z wywaru na którym się gotowały pulpety - stąd też barwa naszego sosu nie jest śnieżnobiała.
Ale już wiem że sos ten będzie gościł u mnie na stole (w wersji Babcinej czyli ostrej) podczas Świąt Wielkanocnych :)
taki sam zestaw miała dzisiaj Babcia
ps. już nie mogę się doczekać jak będzie dłużej jasno w dzień i będę w stanie zrobić lepsze zdjęcia- aż podmieniłam z rana zdjęcia ;)
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)