czwartek, 31 stycznia 2013

rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą

czas na coś słodkiego :)




Składniki:
  • opakowanie okrągłego ciasta francuskiego
  • pół tabliczki czekolady

Przygotowanie:
  • ciasto francuskie dzielimy na części – jeśli chcemy mieć mniejsze rogaliki dzielimy na 8 części
  • na każdą część układamy posiekaną czekoladę
  • zawijamy w rogaliki
  • pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni
  • dekorujemy cukrem pudrem
  • zajadamy się :)






Smacznego !

5 komentarzy:

  1. Ciasto francuskie jest pyszne w każdym wydaniu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ile tych rogalików wychodzi na całą porcje, chciałabym zrobić w kilku różnych smakach, a to będzie bez sensu jeśli każdy będzie inny?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wiesz co z okrągłego ciasta to w zależności jak grube będą rogaliki - ale spokojnie możesz kila smaków

      bo takich wielkich wyszło 8 to mniejszych wyjdzie 16 :)

      Usuń

zostaw po sobie ślad :)