przekąska sylwestrowa i nie tylko - parówki w cieście francuskim

W czeluściach telefonu znalazłam jeszcze zdjęcia przekąski sylwestrowej, która ponoć smakowała bardzo :) 
Uwielbiam przekąski, które robią się praktycznie same





Składniki:
  • ciasto francuskie
  • parówki 4 szt.
  • ser żółty
  • keczup
  • jajko
Przygotowanie:
  • rozwijamy ciasto francuskie
  • dzielimy je nożem na cztery części (wszerz)
  • na każdą z części układamy plastry sera żółtego (wyszło mi po 1,5 plastra na kawałek)
  • na ser żółty układamy parówkę i keczup
  • każdą z części zawijamy (rolujemy)
  • dzielimy a małe części tak aby można było je zjeść na dwa gryzy 
  • smarujemy roztrzepanym jajkiem
  • pieczemy w piekarniku - temp zgodnie z tą która jest na opakowaniu ciasta francuskiego - przez ok 30 minut (tak aby ciasto było zarumienione)


Smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno :)



Smacznego !

Komentarze

  1. Ciasto francuskie wychodzi zawsze wytwornie. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dlatego zawsze mam w lodówce bo można przygotować na wiele sposobów w bardzo szybkim czasie :)

      Usuń

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)