szpinak a'la Anja :)
Nie mogę uwierzyć, że jeszcze niedawno nie mogłam patrzeć na szpinak .
Teraz staram się jeść go regularnie, tylko czasami pomysłów brak. Ale od czego ma się znajomych i ich pomysły na :)
Od Anji dostałam przepis na szpinak ze śmietanką - lekko go zmodyfikowałam dodając sery i wyszło coś pysznego z razowym makaronem.
Składniki:
- dwie średnie cebule
- 250 g szpinaku - miałam mrożony
- 3 ząbki czosnku
- pół opakowania śmietanki 36 %
- pół serka najzwyklejszego pleśniowego
- pół mozzarelli
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- olej do smażenia
- makaron - u mnie razowy
Przygotowanie:
- gotujemy makaron
- na rozgrzanej patelni szklimy cebulę pokrojoną w piórka
- dodajemy szpinak
- doprawiamy czosnkiem (można rozgnieść lub drobno pokroić), solą i pieprzem oraz odrobiną startej gałki
- zalewamy śmietanką - czekamy aż zgęstnieje
- na koniec dodajemy pokrojone sery i pozwalamy się im roztopić
- podajemy na gorąco z makaronem
Smacznego !
wspaniałe danie... SUPER!!!
OdpowiedzUsuń