ślimaczki a'la palmiery
Ponieważ dzisiaj niedziela czas na coś słodkiego.
Coś słodkiego i bardzo prostego i szybkiego w wykonaniu.
Powstała część palmierów i część ślimaczków - i powiem że ślimaczki wyglądają uroczo :)
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego !
Coś słodkiego i bardzo prostego i szybkiego w wykonaniu.
Powstała część palmierów i część ślimaczków - i powiem że ślimaczki wyglądają uroczo :)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- cukier brązowy
- cynamon
Przygotowanie:
- ja wolałam podzielić ciasto francuskie na połowę ale można zrobić z całości (miałam mniejsze części)
- na połowę ciasta wysypujemy cukier i cynamon
- na palmiery - ciasto z dwóch stron zwijamy na pół - podsypujemy cukrem i cynamonem i zwijamy ponownie - na koniec podsypujemy cynamonem
- na ślimaczki - zwijamy ciasto w rulon co jakiś czas podsypując cynamonem
- kroimy na ok 0,5 cm ciasteczka
- pieczemy przez ok 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Smacznego !
Prosto i smacznie, mniam!
OdpowiedzUsuńi o to w tym wszystkim chodzi :-)
Usuń