niedziela, 26 sierpnia 2012

grzanki z czerstwego pieczywa

Jeśli nie wiecie co zrobić z czerstwym pieczywem powiem jedno - nie wyrzucajcie go :) Można zrobić najtańszy dodatek do sałatek czy zup :) Grzanki z przyprawami



Składniki:
czerstwy chleb
oliwa z oliwek
przyprawy  (ja dodałam suszoną bazylię i oregano)

Przygotowanie:
Kromki chleba kroimy w kostkę - w zależności od upodobania - u mnie większa. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oliwy z oliwek (użyłam swojej roboty z bazylią) i wrzucamy nasz pokrojony chleb. Mieszamy, aby wszystko się połączyło i podpiekamy. Gdy zauważymy, że chleb zmienia zaczyna się rumienić - dodajemy przyprawy. Wszystko razem podpiekamy na patelni do satysfakcjonującego nas wyniku ;p Jedni lubią mniej przypieczone inni bardziej. 
Zamykamy to cudo w słoiku i możemy przechować przez dłuższy czas :)




 tak prezentuje się nasze cudo

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)