pasta z awokado i jajka

Z Nowym Rokiem nowym krokiem powinno się powiedzieć, jednak u nas po staremu. No może mamy dla siebie więcej czasu a co za tym idzie spędzamy go intensywniej (wczoraj wykorzystaliśmy chwilę śniegową i polecieliśmy na sanki - dzisiaj śniegu już nie ma z nami :( ). Styczeń ogólnie zapowiada się na bardzo intensywny miesiąc, w którym będzie wiele imprez rodzinnych, ale tak lubimy :) 

Ale dzisiaj na spokojnie zaczynamy śniadaniem. Tym razem nie placuszki, dziecko dzisiaj odmówiło współpracy hehe, Tym razem coś dla mnie. Przepyszna pasta z awokado i jajka. W Sylwestra kupiłam twarde jak kamień awokado, które znalazłam na promocji. Ludzie omijali je szerokim łukiem, a ja zgarnęłam kilka sztuk :) Wiedziałam, że za kilka dni będę się cieszyć pysznym i idealnym awokado i tak właśnie jest. Pomysł banalny, ale jak już wiecie tak jest najlepiej.



Składniki:
  • 1/2 awokado
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól do smaku

Przygotowanie:
  • awokado i jajka rozgniatamy widelcem, skrapiamy cytryną i doprawiamy do smaku (Thermomix czas 5 s/obr 3-4) 
i już :) idealna pasta na kanapki czy grzanki gotowa.





Smacznego !

Komentarze

Popularne posty