lukier cytrynowy

Ludzie dzielą się na tych co to lukier lubią i na tych co niekoniecznie. Ja należę do tych co to niekoniecznie, ale czasami potrzeba na cieście coś innego niż kruszonka lub cukier puder. A że ten cytrynowy robi się dosłownie w chwilę to należy do moich ulubionych.



Składniki:
  • niecała szklanka cukru pudru
  • 3-4 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
  • do cukru pudru dodajemy sok z cytryny i dokładnie mieszamy aż się wszystko dobrze połączy 
  • polewamy ciasta lub ciasteczka ;) 





Gotowe ;)

Komentarze

  1. Przyznam szczerze, że nigdy nie robiłam zwykłego lukru. Koniecznie muszę spróbować na weekendowym cieście.

    OdpowiedzUsuń
  2. Raczej nie wpadłbym na taki pomysł, a tu proszę! Tak proste i z pewnością smakowite!

    OdpowiedzUsuń
  3. Od razu przypomniała mi się cytrynowa babka, która moja mama zawsze piekła.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja miałem nieco inny przepis, ale ten sprawia, że lukier jest o wiele bardziej delikatny.

    OdpowiedzUsuń
  5. Już czuję smak słodkich bułeczek z tym lukrem!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)

Popularne posty