kanapka z awokado, ogórkiem i rzodkiewką

Awokado nie opuszcza mnie :) Ale to taka miłość odwzajemniona, polubiliśmy się i często się spotykamy. Nie wiem jak u Was, ale dopiero niedawno odkryłam jak pożywne mogą być kanapki właśnie z nim. A że wiosna tuż tuż to już nawet zielony ogórek smakuje lepiej :) 



Składniki:
  • bułka
  • 1/4 awokado
  • 1/2 niewielkiego ogórka zielonego
  • 3-4 rzodkiewki
  • sól do smaku 

Przygotowanie:
  • bułkę opiec w tosterze - tak teraz polubiłam takie :)
  • awokado rozgnieść widelcem 
  • ogórka i rzodkiewkę pokroić w kosteczkę - dodać do awokado
  • warzywa wymieszać i doprawić solą do smaku 
  • ułożyć na bułce 




Smacznego !

Komentarze

Popularne posty