kanapka z awokado, ogórkiem i rzodkiewką
Awokado nie opuszcza mnie :) Ale to taka miłość odwzajemniona, polubiliśmy się i często się spotykamy. Nie wiem jak u Was, ale dopiero niedawno odkryłam jak pożywne mogą być kanapki właśnie z nim. A że wiosna tuż tuż to już nawet zielony ogórek smakuje lepiej :) 
Składniki:
- bułka
 - 1/4 awokado
 - 1/2 niewielkiego ogórka zielonego
 - 3-4 rzodkiewki
 - sól do smaku
 
Przygotowanie:
- bułkę opiec w tosterze - tak teraz polubiłam takie :)
 - awokado rozgnieść widelcem
 - ogórka i rzodkiewkę pokroić w kosteczkę - dodać do awokado
 - warzywa wymieszać i doprawić solą do smaku
 - ułożyć na bułce
 
Smacznego !

Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)