tosty z warzywami
Sobotni poranek bez dziecka jest jakiś inny :) Nie ma pośpiechu we wstawaniu, można trochę dłużej poleżeć. I jakoś tak inaczej bez placuszków. Tym razem śniadanie było typowo dla mnie. Tosty z warzywami i mozzarellą. Pyszne, chrupiące i bardzo sycące.
Składniki:
- mała cukinia
- 1/2 niewielkiego bakłażana
- niewielka cebula
- 2 łyżki pomidorów z puszki
- chleb żytni
- kilka plasterków mozzarelli
- ulubione przyprawy
Przygotowanie:
- bakłażana pokroić w kostkę, posolić i odstawić na ok 10-15 min
- cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni
- dodać pokrojoną cukinię i bakłażana - dusić aż warzywa zmiękną (ok 10-15 min)
- na koniec przyprawić solą i pieprzem i dodać pomidory - poddusić jeszcze przez chwilę
- na czystej patelni położyć chleb , na chlebie ułożyć warzywa i przykryć plastrami mozzarelli
- podsmażać przez kilka minut, do momentu aż ser delikatnie się rozpuści - można zapiekać w piekarniku
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)