środa, 17 maja 2017

makaron ze szpinakiem i pomidorem

Jako dziecko nie mogłam patrzeć na szpinak. A to chyba ma każdy kto spędził choć trochę czasu w przedszkolu. Ja kojarzę go  z jednolitą breją. Teraz na szczęście można przez cały rok świeży szpinak dostać w każdym sklepie. No i co oczywiste jak można się domyśleć uwielbiam rzeczy z niczego. Szczególnie jeśli nie mam niczego praktycznie w lodówce. A makaron w szafce jest zawsze. 



Składniki:
  • 2 duże garście świeżego szpinaku
  • 1/2 puszki pomidorów 
  • 1 łyżeczka masła
  • 1/2 opakowania ugotowanego makaronu
  • 2 łyżeczki sera parmezanu

Przygotowanie:
  • w garnku na łyżeczce masła podsmażamy szpinak
  • dodajemy pomidory z puszki i redukujemy sok
  • po zredukowaniu soku z pomidorów dodajemy ugotowany makaron i podsypujemy serem
  • dokładnie mieszamy i podajemy :) 




Smacznego !

2 komentarze:

zostaw po sobie ślad :)