środa, 3 sierpnia 2016

młoda kapusta z koperkiem

Sama nie wiem dlaczego ten przepis przeleżał tutaj nie ujawniony. Przecież to najprostszy a zarazem najlepszy pomysł na kapustę. 

Czasu mało, kapusty dużo więc wykorzystania przeróżne. Niestety R za kapustą nie przepada więc nie robię za często. Ale jak już sobie zrobię to mam na kilka dni ;) Wersja najprostsza bo z samym koperkiem. Proste, ale jak smaczne :)



Składniki:
  • mała główka kapusty
  • pęczek koperku
  • sól i pieprz 

Przygotowanie:
  • kapustę poszatkować i przełożyć do garnka
  • zalać wodą tak, aby kapusta woda tylko przykrywała kapustę
  • gotować przez ok 20-30 min do miękkości kapusty (woda wyparuje)
  • koperek posiekać i dodać do kapusty - wymieszać
  • doprawić solą i pieprzem do smaku 
Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)