czwartek, 23 stycznia 2014

faszerowane pieczarki

Dawno mnie nie było, ale ostatnio czas po pracy dzielę pomiędzy domem a rehabilitacją. 
W tak zwanym międzyczasie jeszcze się imieninowałam ;) więc czas gdy można zrobić zdjęcia tego co powstało (w dziennym świetle) uciekł ;) 

Na szczęście jedna przekąska została uchwycona jeszcze w jesiennej atmosferze. Jedna z najszybszych chyba i najprostszych przekąsek na karnawałowe spotkania.

Zapraszam na faszerowane pieczarki.



Składniki:
  • pieczarki
  • papryka
  • cebula
  • ser żółty
  • może być jeszcze  - kukurydza, natka pietruszki 
  • przyprawy do smaku: sól i pieprz

Przygotowanie:
  • pieczarki obrać i uciąć nóżki - mają zostać ładne kapelusze do napełniania
  • kilka pieczarek wraz z uciętymi nóżkami zetrzeć na tarce
  • paprykę i cebulę pokroić w kostkę
  • pokrojone warzywa wymieszać i doprawić solą i pieprzem
  • napełniać farszem kapelusze
  • posypać żółtym serem
  • zapiekać w piekarniku nagrzanym do 170 st przez ok 30 min

Powiem szczerze, że mi smakowała tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno ;)



Smacznego !

2 komentarze:

  1. uwielbiam pieczarki pod każdą postacią:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na szczęście nie jestem sama :)
      ja mam tak samo - nie powiem, część farszu zniknęła "niezauważalnie" ;p

      Usuń

zostaw po sobie ślad :)