placuszki budyniowe
No i mamy sobotę :) a jak sobotę to placuszki na śniadanie.To taka nasza mała tradycja i nawet jak zapytam Miśkę co chce na śniadanie to i tak zawsze pada placuszki. Tym razem odmiana z budyniem przez co mają waniliowy smak i są mega puszyste.
Składniki:
- 275 g mąki
- opakowanie budyniu waniliowego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru
- 2 jaja
- 375 g jogurtu naturalnego
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- mokre składniki mieszamy ze sobą
- dodajemy powoli mąkę i dokładnie mieszamy
- smażymy na rozgrzanej patelni na zloty kolor z obu stron
Smacznego!
Jakie puszyste! Super pomysł na śniadanie, a nawet deser!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Jak zawsze placuszki wygrywają :)
UsuńPiękne!
OdpowiedzUsuńRzeczywiście w sam raz na sobotnie śniadanie...
:)
Na niedzielne też się polecają :)
UsuńA budyn gotujemy czy na sucho?
OdpowiedzUsuńSuchy, proszek potrzebny :)
Usuń