swojsko - kompot z porzeczek

Myślałam, że jak pewien okres ciąży minie, miną wraz z nim wszelkie dolegliwości ;) 
Hmm i co, jedne minęły a pogoda dała drugie - niestety z upałami, które panują u nas nie daję sobie świetnie rady, ale na szczęście jestem w domu. 

W związku z pogodą jak wiadomo należy się nawadniać - a że woda czasami nie wystarczy, polecam kompoty. Tym razem dostałam od Mamy R porzeczki z działki - białe i czerwone. Kilka jabłek z naszej jabłonki i kompot o przepięknym kolorze wyszedł sam. 



Składniki:
  • garść porzeczek - czerwonych i białych
  • 2 - 3 jabłuszka (malutkie z działki)
  • woda 
Przygotowanie:
  • owoce umyć, pozbawić łodyżek 
  • do garnka wsypać przygotowane owoce i zalać wodą
  • gotować do momentu zagotowania się wody 
  • odstawić do ostudzenia
  • jak wiadomo najlepiej ochłodzić w lodówce :) 
ps. jak ktoś chce może oczywiście posłodzić - ja wole kwaskowate :) 




smacznego ! a w zasadzie na zdrowie :) 

Komentarze

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)