nadziewane muszle
Czas na szybki i smaczny obiad - nadziewane muszle
Już raz się pojawiły, ale nadziewane szpinakiem - przepis tutaj
Tym razem nadziałam je mięsem mielonym z cebulką i pieczarkami
Składniki:
Przygotowanie:
Już raz się pojawiły, ale nadziewane szpinakiem - przepis tutaj
Tym razem nadziałam je mięsem mielonym z cebulką i pieczarkami
Składniki:
- makaron muszle (ilość dowolna w zależności na ile osób - u nas na dwie osoby miałam ok 20 muszli)
- 20 dkg mięsa mielonego (miałam łopatkę i szynkę, które zmieliłam)
- jedna duża pieczarka
- cebula
- ulubione przyprawy - u mnie min. mieszanka meksykańska, papryka słodka i ostra
- pomidory na sos + łyżka przecieru
Przygotowanie:
- makaron ugotować aldente
- przygotować sos pomidorowy - pomidory zmiksować, dodać przecier, sól i pieprz - sos powinien być gęsty
- na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę
- dodać mięso mielone - usmażyć
- dodać pokrojoną w kostkę pieczarkę - smażyć tak długo, aby wszystkie składniki były "gotowe"
- dodajemy odrobinę sosu pomidorowego
- wystudzone muszle napełniamy mięsem i układamy w naczyniu żaroodpornym
- polewamy wszystko sosem pomidorowym
- pieczemy ok 30 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
Smacznego !
Takie proste, a takie pyszne danie... Uwielbiam muszle w takich wydaniu! :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńdziękuję i pozdrawiam :)
UsuńPyszne muszle!
OdpowiedzUsuńNominowałam Twój Blog do Liebster Blog Awards. Znajdziesz szczegóły tutaj: http://sosweetsospicy.blogspot.com/2013/06/liebster-blog-awards.html. Pozdrawiam!
Mniam mniammmmm...dziękuję i pozdrawiam:-)
OdpowiedzUsuńjutro wypróbuje:)dzięki
OdpowiedzUsuńnie ma za co :) daj znać jak wyszły :)
Usuń