poniedziałek, 1 grudnia 2014

indyk z kaszą .... jaglaną

Jakoś bardziej smakuje mi mięso indycze niż kurak. Dlatego teraz eksperymentuję z wariacjami na ten temat. 

Tym razem zapraszam na indyka z kaszą jaglaną i warzywami. 



Składniki:
  • pierś z indyka (ok 100 g)
  • kasza jaglana (50 g) - pół opakowania wystarczyło mi na dwie porcje 
  • pół cukinii
  • 2 marchewki
  • łyżka kukurydzy
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka do indyka

Przygotowanie:
  • kaszę gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu 
  • pierś kroimy w cienkie plastry i obsypujemy papryką
  • warzywa kroimy w talarki lub kostkę
  • ugotowaną kaszę łączymy z warzywami i doprawiamy do smaku solą i pieprzem lub ulubionymi przyprawami
  • do naczynia żaroodpornego wkładamy kaszę z warzywami i na to układamy indyka
  • pieczemy ok 30 min  w piekarniku nagrzanym do  170-180 st

Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)