indyk z kaszą .... jaglaną
Jakoś bardziej smakuje mi mięso indycze niż kurak. Dlatego teraz eksperymentuję z wariacjami na ten temat.
Tym razem zapraszam na indyka z kaszą jaglaną i warzywami.
Składniki:
- pierś z indyka (ok 100 g)
- kasza jaglana (50 g) - pół opakowania wystarczyło mi na dwie porcje
- pół cukinii
- 2 marchewki
- łyżka kukurydzy
- sól i pieprz do smaku
- papryka słodka do indyka
Przygotowanie:
- kaszę gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu
- pierś kroimy w cienkie plastry i obsypujemy papryką
- warzywa kroimy w talarki lub kostkę
- ugotowaną kaszę łączymy z warzywami i doprawiamy do smaku solą i pieprzem lub ulubionymi przyprawami
- do naczynia żaroodpornego wkładamy kaszę z warzywami i na to układamy indyka
- pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 170-180 st
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)