wtorek, 11 marca 2014

pierś z kurczaka w cieście francuskim

Tym razem zapraszam na propozycję podania piersi z kurczaka w nieco innym wydaniu. Opatuloną warzywami i ciastem francuskim.



Składniki: na dwie porcje
  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • pieczarka
  • kilka suszonych pomidorów
  • garść świeżego szpinaku
  • kulka mozzarelli
  • "Jarzynka" i przyprawa do kurczaka do smaku
  • jajko - do posmarowania ciasta
Przygotowanie:
  • ciasto francuskie dzielimy na dwie części
  • pierś z kurczaka również tniemy tak aby otrzymać dwa płaty - lekko rozbijamy
  • kurczaka przyprawiamy i układamy na cieście francuskim
  • na to układamy pokrojoną pieczarkę, suszone pomidory, szpinak i ser
  • ciasto z kurczakiem zwijamy w rulon, zawijamy końce i smarujemy rozbełtanym jajkiem
  • pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190- 200 st przez ok 30min

 Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)