piątek, 14 marca 2014

domowe fornetti z jabłkami

Uwielbiam proste rozwiązania - tym razem ciasto francuskie zamieniłam na domowe fornetti z jabłkami.


Prosto a bardzo smacznie :)


Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • jabłko
  • jajko
  • cukier

Przygotowanie:
  • rozgrzać piekarnik do 220 st (sprawdź jaka temp jest wskazana na opakowaniu ciasta francuskiego)
  • jabłko obrać i pokroić na plasterki
  • ciasto francuskie podzielić wzdłuż na pół a następnie na trzy 
  • jabłka ułożyć z jednej strony naszego prostokąta / kwadratu i posypać cukrem
  • przykryć ciastem i dokładnie zamknąć (pomogłam sobie widelcem) 
  • w cieście wykonać kilka nacięć nożem
  • posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać delikatnie cukrem
  • piec w nagrzanym piekarniku ok 20 min - musimy sprawdzać żeby się nie przypiekły ;-)



SMACZNEGO ! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)