Jesienny kuskus
Czasu ostatnio mamy mało. Tzn jest, ale wypełniony ostatnimi przygotowaniami przed przyjściem Małej na świat:) Ja zaczynam się poruszać czasami jak kaczka, brzuch przypomina już globus (arbuza już dawno przekroczył). Ale korzystam jeszcze z okazji aby czasem stanąć przy kuchni.
Z ogródka mamy dostaliśmy ostatnie sztuki cukinii i patisonów. A że z tych cudów można wykombinować szybki obiad, to same zalety. I jeszcze dodatkowy plus - brudzimy jeden garnek !
Składniki
~ patison - kilka małych szt
~ cukinia - dwie małe
~ marchew
~ cebula
~ kukurydza
~ oliwa
~ sól i pieprz do smaku
~ kuskus - szklanka
~ woda
~ patison - kilka małych szt
~ cukinia - dwie małe
~ marchew
~ cebula
~ kukurydza
~ oliwa
~ sól i pieprz do smaku
~ kuskus - szklanka
~ woda
Przygotowanie
- cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie
- marchew również kroimy - dodajemy do cebuli
- cukinię i patisony kroimy jak nam dusza podpowiada i również dodajemy do garnka
- chwilę podsmażamy wszystkie składniki ( lubię jak są chrupiące, ale jak długo będziemy podsmażali zależy od naszych upodobań)
- dodajemy kukurydzę, sól i pieprz do smaku
- w międzyczasie przygotowujemy kuskus zgodnie z informacją na opakowaniu.
- gdy kuskus się zrobi dodajemy do warzyw
- cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie
- marchew również kroimy - dodajemy do cebuli
- cukinię i patisony kroimy jak nam dusza podpowiada i również dodajemy do garnka
- chwilę podsmażamy wszystkie składniki ( lubię jak są chrupiące, ale jak długo będziemy podsmażali zależy od naszych upodobań)
- dodajemy kukurydzę, sól i pieprz do smaku
- w międzyczasie przygotowujemy kuskus zgodnie z informacją na opakowaniu.
- gdy kuskus się zrobi dodajemy do warzyw
Smacznego!
smakuje tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno.
smakuje tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno.
PS. Posta pisałam w tel, wiec mam nadzieję, że wybaczycie
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)