ciasto francuskie z budyniem i owocami
Jeśli jest tak gorąco to nie ukrywajmy nie chce się siedzieć przy garach czy piekarniku. Ale na deser każdy ma ochotę :) Dlatego zapraszam na przepis, który nie wymaga może zbyt długiego siedzenia przy gorącym, ale smak wynagradza nam wszystko :)
Składniki:
- ciasto francuskie
- opakowanie budyniu
- 1/2 l mleka
- owoce - maliny i borówki (ale mogą być Wasze ulubione)
Przygotowanie:
- piekarnik rozgrzej do 180-200 st - zobacz co jest napisane na opakowaniu ciasta francuskiego :)
- formę wysmaruj masłem i rozłóż na niej ciasto
- ciasto nakłuj widelcem tak żeby nie wyrosło - piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok 20 min)
- budyń ugotuj w mleku zgodnie z informacją na opakowaniu i ostudź - aby nie powstał kożuch przykryj budyń folią spożywczą
- gdy już ciasto i budyń ostygną na ciasto wyłóż budyń i ułóż owoce
- odłóż do lodówki na min 2 h
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)