omlet ze szpinakiem
Trzeba przyznać, że odkąd zostałam Mamą ze śniadaniami czasami ciężej... Ciepłymi śniadaniami. Bo często zdarza się, że jem bardzo późno, po drzemce Miśki. Późno jak na mnie, bo ok 10-11. Szczególnie jak dzień rozpoczyna się mniej więcej między 6-7. Gdy nie mam czasu to na szybko jogurt ratuje sytuacje. Ale gdy Młoda "pozwoli", wtedy można zaszaleć.
Tak było i dzisiaj.
Omlety polubiłam dzięki Multicookerowi - bo sam się robi :)
A dzisiaj wariacja szpinakowa
Składniki:
- 2 jaja
- garść świeżego szpinaku
- dwa plasterki papryki
- dwa plasterki szynki
- odrobina oliwy
Przygotowanie:
- nacisnąć MENU i wybrać program FRY - COOKING TIME na 5 minut i nacisnąć START
- paprykę i szynkę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na odrobinie oliwy
- pod koniec czasu dodać świeży i umyty szpinak
- jaja roztrzepać w osobnej miseczce
- warzywa zalać jajkami i zamknąć pokrywę
- nacisnąć MENU, program BOIL, COOKING TIME 6 minut
- po tym czasie omlet jest gotowy :) i szpinak nie jest rozciapany
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)