surówka z kapusty pekińskiej i marchwi
Nawet nie możecie sobie wyobrazić jak bym chciała zjeść ogórka kiszonego do obiadu ... tak to jest że jak coś jest zabronione - no może nie zabronione ale na razie wolę poczekać ;) - to chcemy tego bardziej. Szczególnie jak nasz towarzysz wcina je ze smakiem. Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka.
Za to ja nadrabiam zaległości i kombinuję z surówkami. Lubie je szczególnie jak nie potrzebujemy dużej ilości składników.
Kukurydzę wypróbowałam już i wiem, że młodej nic po niej nie jest - fakt, że na razie nie zjadłam całej puszki jak to potrafiłam wcześniej - ale odrobina nie zaszkodziła ;-)
Składniki:
- pół małej kapusty pekińskiej
- 1 marchewka
- 2 łyżki kukurydzy
- jogurt naturalny
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- kapustę pokroić drobno
- marchew zetrzeć na dużych oczkach lub przy pomocy obieraczki do warzyw (ja skorzystałam z tego drugiego "urządzenia")
- wszystkie warzywa wymieszać w misce, dosolić i dopieprzyć do smaku
- dodać jogurt - w zależności jakie surówki lubimy tyle jogurtu dodać - u mnie jedna łyżka
Smacznego !!
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)