surówka z pekińskiej, ogórka kiszonego i papryki
Surówki uwielbiamy. Szczególnie zauważyłam, że im bliżej wiosny tym bardziej surówkowa jestem. Cieszę się, że Miśka również jest fanem warzyw. Ostatnia jest miłość to ogórki - nie zielone .... Tylko kiszone lub konserwowe. Na szczęście nic Jej nie jest, więc ze spokojem wcina - z tej surówki właśnie ogórki wybierała paluszkami.
A tym razem surówka, która powstała z tego co w lodówce było. Ostatki kapusty pekińskiej, ogórek kiszony i papryka. Do tego sól, pieprz i odrobina oleju i uwierzcie mi pycholadia.
Składniki:
- mała kapusta pekińska
- 2-3 ogórki kiszone
- 1 mała papryka czerwona
- 1 mała cebulka
- sól i pieprz do smaku
- łyżeczka oleju/oliwy
Przygotowanie:
- kapustę drobno kroimy
- ogórki kiszone kroimy w kostkę - można zdjąć skórkę, natomiast ja tego nie robiłam
- paprykę kroimy w kostkę
- cebulę drobno siekamy
- wszystkie składniki wkładamy do miski - podlewamy oliwą, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)