Szyszki
Robiąc porządki w szafkach kuchennych nie wiedziałam co poczynić z masą krówkową - a właściwie krówkową o smaku kawowym. Pomyślałam więc że może pierwszy raz w życiu zrobię szyszki.
Za ryżem preparowanym zwiedziliśmy cały sklep bo nie mieliśmy pojęcia gdzie mogą rzucić taki rarytas :lol: Znaleźliśmy przy orzechach na samym dole półki - przy ziemi praktycznie ;)
Składniki:
Przygotowanie:
U nas pozostawione zostały na całą noc.
Smacznego !
ps. jak dla mnie wyszło za słodkie i ryż trochę zmiękł - nauczka na następny raz: albo dać połowę opakowania masy lub dać dwa opakowania ryżu :-) Plus znaleźć masę mniej słodką
Za ryżem preparowanym zwiedziliśmy cały sklep bo nie mieliśmy pojęcia gdzie mogą rzucić taki rarytas :lol: Znaleźliśmy przy orzechach na samym dole półki - przy ziemi praktycznie ;)
Składniki:
- masa krówkowa kajmakowa
- opakowanie ryżu
- 120 g margaryny lub masła
Przygotowanie:
- Masło rozpuszczamy w garnku.
- Do rozpuszczonego masła dodajemy masę i czekamy aż się wszystko ładnie rozpuści, cały czas mieszając.
- Do rozpuszczone masy dodajemy ryż i wszystko dokładnie mieszamy.
- Pozostało nam już tylko uformować kulki czy szyszki i odstawić do zastygnięcia - dla ułatwienia można włożyć masę do silikonowej formy na muffinki :)
U nas pozostawione zostały na całą noc.
Smacznego !
ps. jak dla mnie wyszło za słodkie i ryż trochę zmiękł - nauczka na następny raz: albo dać połowę opakowania masy lub dać dwa opakowania ryżu :-) Plus znaleźć masę mniej słodką
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)