zapiekanki
Czasami gdy nie wiemy na co mamy ochotę najlepiej skorzystać z najprostszego pomysłu, który przychodzi do głowy. A że bagietki w domu były to taka chrupiąca bagietka smakowała wyśmienicie. Do tego domowy keczup i kolacja lub przekąska gotowe.
Składniki:
- 1 bagietka
- odrobina masła
- 2 pieczarki
- kawałek papryki czerwonej
- ser mozzarella w kostce
Przygotowanie:
- bagietkę przekroić na pół
- posmarować odrobiną masła
- pieczarki obrać (tak jak obieram 😉)
- pieczarki i mozzarellę pokroić w plastry
- paprykę pokroić w drobną kostkę
- na bagietce ułożyć pieczarki, paprykę i ser
- zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 st przez ok 8-10 min
- podawać z keczupem - przepis tutaj
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)