grzanki z czerstwego pieczywa
Jeśli nie wiecie co zrobić z czerstwym pieczywem powiem jedno - nie wyrzucajcie go :) Można zrobić najtańszy dodatek do sałatek czy zup :) Grzanki z przyprawami
Składniki:
czerstwy chleb
oliwa z oliwek
przyprawy (ja dodałam suszoną bazylię i oregano)
Przygotowanie:
Kromki chleba kroimy w kostkę - w zależności od upodobania - u mnie większa. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oliwy z oliwek (użyłam swojej roboty z bazylią) i wrzucamy nasz pokrojony chleb. Mieszamy, aby wszystko się połączyło i podpiekamy. Gdy zauważymy, że chleb zmienia zaczyna się rumienić - dodajemy przyprawy. Wszystko razem podpiekamy na patelni do satysfakcjonującego nas wyniku ;p Jedni lubią mniej przypieczone inni bardziej.
Zamykamy to cudo w słoiku i możemy przechować przez dłuższy czas :)
tak prezentuje się nasze cudo
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)