zapiekane szparagi z batatami i papryką
Sezon na szparagi się zaczął i można je już znaleźć w całkiem dobrej cenie. Postanowiłam zrobić je trochę w innej wersji, a przede wszystkim zdrowszej. Tym razem bez sosu i innych dodatków. Tylko odrobina oliwy i przyprawy. Idealnie na lekką kolację lub obiad.
Składniki:
- ok 10 szparagów
- 1 batat
- 1 papryka
- łyżka oliwy
- przyprawy do smaku - zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra
Przygotowanie:
- batata obrać pokroić w mniejsze kawałki i lekko podgotować
- szparagi podzielić na mniejsze kawałki
- paprykę pokroić w kostkę
- warzywa polać oliwą i przyprawić do smaku
- przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 220 st przez ok 15 min
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)