makaron ze szpinakiem i papryką
Szpinak króluje w naszej kuchni. Najlepiej żeby był świeży bo ten mrożony to czasami przypomina papkę z przedszkola. A tak mogę spokojnie jeść swoje liście. Najważniejsze to dobrze doprawić i dodać odpowiednie składniki. Czosnek i odrobina jogurtu na koniec i mamy pewność, że będzie to danie doskonałe :)
Składniki:
- niewielka cebula
- średnia papryka
- opakowanie szpinaku (200 g)
- 2 łyżki jogurtu
- sól, pieprz i czosnek granulowany do smaku
- ugotowany makaron :)
Przygotowanie:
- cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni
- dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dalej podsmażać
- gdy już warzywa zmiękną dodać szpinak i dusić aż nie zmniejszy swojej objętości
- doprawić do smaku i dodać jogurt i poddusić
- dodać makaron i dokładnie wymieszać
Smacznego !
Imponująca tarta i piękna dekoracja!
OdpowiedzUsuńto makaron ;) za dekorację dziękuję :)
Usuń