racuszki drożdżowe z jabłkami
Oj myślałam, że złego licho nie bierze, ale jednak. Może nie rozłożyło mnie na łopatki, ale... Jak już człowiek wrócił z pracy to na nic więcej sil nie miał. Nie mówiąc już o tym, że za oknem ciemna noc. Jednak jak zawsze gdy przychodzi weekend mamy czas dla siebie. I dla swoich przyjemności.
Dlatego zapraszam Was na racuchy na śniadanie. Część przygotowałam bez jabłek, ale jednak ta część z jabłkami skradła moje serce. Miśka - nie wiem jak Ona to zrobiła - tylko w niektórych jabłka wyczuła 😁😁
Składniki:
Posypujemy cukrem pudrem bo jednak o to zawsze prosi moje dziecię :)
Dlatego zapraszam Was na racuchy na śniadanie. Część przygotowałam bez jabłek, ale jednak ta część z jabłkami skradła moje serce. Miśka - nie wiem jak Ona to zrobiła - tylko w niektórych jabłka wyczuła 😁😁
Składniki:
- 1,5 szkl mąki
- 0,5 szkl letniego mleka
- 15 dag drożdży
- 2 łyżki cukru
- 1 jajo
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżki oleju
- 1 jabłko
Przygotowanie:
- jabłko obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę
- drożdże rozpuszczamy w letnim mleku z dodatkiem cukru - odstawiamy na chwilę
- mąkę wsypujemy do miski, na środku robimy dołek i dodajemy zaczyn z drożdży i pozostałe składniki
- dokładnie wszystko mieszamy - jeśli ciasto jest zbyt gęste dodajemy odrobinę mleka
- smażymy na złoty kolor na rozgrzanej patelni :)
Posypujemy cukrem pudrem bo jednak o to zawsze prosi moje dziecię :)
oczywiście mały pomocnik zawsze przy mnie jest ;)
Smacznego !
Pysznie wyglądają te racuszki! Koniecznie muszę spróbować przepisu!
OdpowiedzUsuńPolecamy, szybko się robią i szybko znikają 😊
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają!! Uwielbiam tego typu placuszki, mogłabym jeść codziennie! :)
OdpowiedzUsuńhttps://buszujwkuchni.com- zapraszam :)
Moja Miśka też, ale wie że to tylko weekendowe szaleństwa :)
Usuń