śledzik w śmietanie
Śledzik w śmietanie jest chyba tradycyjnym podaniem śledzika. Nie mogę ukryć tego, że ja robiłam go pierwszy raz. Pierwszy i jak mi powiedziano oby nie ostatni. Był w wersji tradycyjnej znanej każdemu, ja jednak postawiłam również na drugą wersję z musztardą francuską. Idealne połączenie ziarenek gorczycy ze słodką śmietaną i słonym śledzikiem.
Składniki:
- śledzik (matiasy)
- cebula
- śmietana
- musztarda francuska
Przygotowanie:
- śledzika jeśli jest za słony należy wymoczyć w wodzie
- kroimy go w plastry w sam raz na raz
- cebulę kroimy w pół plasterki
- dodajemy śmietanę i łyżkę musztardy i dokładnie mieszamy
- chowamy do lodówki najlepiej na całą noc - min na 2 h
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)