kotlety mielone z papryką czerwoną
Kto z nas nie lubi kotletów mielonych. Dwa domy i niby to samo, a smakuje inaczej. Dodatkowo w jednym są płaskie i duże, a w drugim mniejsze a grube :lol: Nawet nie wiecie ile mi zajęło zrobienie takich "naszych", które będą odpowiadały tym dwóm domowym jak u mamy. Jednak czasami człowiek chciałby spróbować czegoś nowego. I tak powstały wariacje na temat mielonego. Pierwsza z nich jest z papryką. Proste rozwiązania są najlepsze i takie lubimy :)
Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 czerwona papryka
- nieduża biała część pora
- przyprawy: papryka czerwona, przyprawa do mięsa mielonego
Przygotowanie:
- białą część pora posiekać na drobne części
- paprykę czerwoną pokroić w drobną kosteczkę
- do mięsa dodać paprykę, pora i przyprawy - dokładnie wymieszać
- formować niewielkie kotleciki
- smażyć na złocisty kolor
Powiem Wam, że smakują tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno :)
Smacznego !
Wyglądają smakowicie i na pewno też tak smakują.
OdpowiedzUsuń