kotlety mielone z papryką czerwoną

Kto z nas nie lubi kotletów mielonych. Dwa domy i niby to samo, a smakuje inaczej. Dodatkowo w jednym są płaskie i duże, a w drugim mniejsze a grube :lol: Nawet nie wiecie ile mi zajęło zrobienie takich "naszych", które będą odpowiadały tym dwóm domowym jak u mamy. Jednak czasami człowiek chciałby spróbować czegoś nowego. I tak powstały wariacje na temat mielonego. Pierwsza z nich jest z papryką. Proste rozwiązania są najlepsze i takie lubimy :) 



Składniki:
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 czerwona papryka
  • nieduża biała część pora
  • przyprawy: papryka czerwona, przyprawa do mięsa mielonego 

Przygotowanie:
  • białą część pora posiekać na drobne części
  • paprykę czerwoną pokroić w drobną kosteczkę 
  • do mięsa dodać paprykę, pora i przyprawy - dokładnie wymieszać
  • formować niewielkie kotleciki 
  • smażyć na złocisty kolor 

Powiem Wam, że smakują tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno :) 






Smacznego !

Komentarze

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)