owsianka orzechowa
Śniadanie to podstawa i chyba każdy z nas to wie. Owsianki jedni uwielbiają inni wręcz przeciwnie. Ja należę do tych pierwszych. I nie ma znaczenia czy na ciepło czy na zimno, czy z mlekiem czy z jogurtem - owsianka często musi być. Zaczynam do niej również przekonywać Miśkę, która najpierw miała na nią ostre ząbki, a teraz powoli się przekonuje. Tym razem wersja orzechowa.
Składniki:
- szklanka mleka
- 5 łyżek płatków owsianych górskich
- garść orzechów
Przygotowanie:
- do garnuszka wlewamy mleko i płatki owsiane
- gotujemy od czasu do czasu mieszając, uważając żeby się nie przypaliło nam
- jak już płatki wsiąkną mleko ściągamy z płyty i dodajemy posiekane orzechy
- przekładamy do miseczki i posypujemy pozostałymi orzechami
Na zdrowie !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)