krakersy serowe
Coś co tygryski lubią. Idealna przekąska do piwa, chociaż Misia i bez piwa wcina. Robiłam pierwszy raz i już wiem że następny będzie modyfikowany. Bo sam ser to za mało :)
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 75 g zimnego masła
- 120 g startego żółtego sera
- 1/2 szklanki zimnej wody
Przygotowanie:
- wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować
- ciasto powinno wejść gładkie i elastyczne
- zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na ok 1h
- po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok 1 mm i odkrawać krakersy
- piec w piekarniku rozgrzanym do 220 ° przez ok 5-7 min
- ostudzić a potem już tylko jeść 😊
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)