kakaowe batoniki owsiane
Jak można się domyślać, każdy z nas ma takie dni kiedy ma ochotę na coś słodkiego. Więc jeśli tylko mogę, wolę sama stworzyć jakieś małe słodkości. W naszej kuchni zawsze znajdziecie płatki owsiane, jakieś kukurydziane i kakao. Zamiast miodu w czeluściach szafki znalazł się syrop klonowy. I tak powstały kakaowe ciasteczka - kakao przecież też znajdziemy :)
Składniki:
- 1,5 - 2 szklanki płatków owsianych górskich
- szklanka płatków śniadaniowych
- 1/2 szklanki pestek z dyni
- 1/3 szklanki nasion chia
- kilka łyżek babki jajowatej
- ok 1/3 szklanki syropu klonowego lub miodu
- 1-2 łyżki kakao
Przygotowanie:
- wszystkie składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy - nie będą się kleiły, ale spokojnie
- przekładamy do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i dokładnie przyciskamy łyżką - najlepiej jak papieru będzie na tyle dużo żeby można było przykryć batony i dokładnie docisnąć
- odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc
- następnie pokroić w zgrabne batoniki i zabierać ze sobą do pracy/szkoły/na piknik
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)