kotlety z kaszy gryczanej białej
Dawno mnie nie było, ale Mikołajkowy sezon trwa i ciężko czasami się ogarnąć :) Szczególnie kiedy najmłodsza w rodzinie często odmawia współpracy (znaczy się popołudniowej drzemki)
Lubię korzystać z przepisów na opakowaniu. Podobają mi się bardzo przepisy na opakowaniach produktów z Biedronki. Lubię również kasze, a że po raz pierwszy kupiłam kaszę gryczaną białą, ucieszyłam się, że będę mogła zrobić coś nowego :)
Lubię korzystać z przepisów na opakowaniu. Podobają mi się bardzo przepisy na opakowaniach produktów z Biedronki. Lubię również kasze, a że po raz pierwszy kupiłam kaszę gryczaną białą, ucieszyłam się, że będę mogła zrobić coś nowego :)
Jak dla mnie coś nowego. Dodatek do obiadu zamiast zwykłej kaszy rewelacyjny.
Składniki:
- opakowanie kaszy gryczanej
- 2 jaja
- bułka tarta
- cebula
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu (do litra wrzącej wody włożyć opakowanie kaszy i gotować na małym ogniu przez ok 20 min) - pozostawić do wystygnięcia
- cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni
- do kaszy wbić dwa jaja oraz cebulę - dokładnie wymieszać
- dodać bułkę tartą tak aby masa była zwarta
- doprawić solą i pieprzem do smaku
- formować kotlety i smażyć z obydwu stron do uzyskania złocistego koloru
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)