pierś z kurczaka nadziewana warzywami
Wariacje na tema piersi z kurczaka ciąg dalszy. Jeśli tak mogę powiedzieć wolę drób, a zwykłe kotlety już mi się trochę znudziły. W związku z tym dzisiaj kolejna porcja nadziewanego kuraka. Każdy z nas ma marchewkę, seler i pora w domu. A to jest idealne nadzienie. I obiad gotowy jest w 30 minut.
Składniki:
- pierś z kurczaka
- niewielka marchewka
- kawałek białej części z pora
- kawałek selera
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- pierś z kurczaka rozbijamy - solimy i pieprzymy z obu stron
- warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na łyżeczce masła
- podsmażone warzywa układamy na piersi i zawijamy - spinamy wykałaczkami
- pierś smażymy na patelni na której były wcześniej warzywa - tak aby mieć pewność, że kurczak jest już gotowy
Podajemy z ulubionymi dodatkami - ryż, kasza czy ziemniaki.
ps. pamiętajmy, aby przed podaniem usunąć wykałaczki ;-)
Smacznego !
Mmmm pyszności)))
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńTakie jak wyżej lub z papryką to smak dzieciństwa 😍😍😍
OdpowiedzUsuń