racuchy drożdżowe z jabłkami - Thermomix
Gorąco bo tyle można powiedzieć.
Zapraszam na racuchy drożdżowe z jabłkami.
Składniki (wg książki Dobre gotowanie Thermomix)
Przygotowanie:
Zapraszam na racuchy drożdżowe z jabłkami.
Składniki (wg książki Dobre gotowanie Thermomix)
- 2 1/2 MT mleka
- 2 jaja
- 50 g cukru
- 50 g oleju do ciasta
- 30 g drożdży
- 300 g mąki (użyłam orkiszowej)
- olej do smażenia
- jabłka
Przygotowanie:
- Jabłka obrać i pokroić w paseczki - nie lubię mocno rozdrobnionych jabłek w racuchach.
- Do naczynia włożyć wszystkie produkty wg podanej kolejności.
- Wyrabiać 2 minuty obr poz. Interwał.
- Ciasto pozostawić na 10 minut aby wyrosło.
- Nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, kładąc na racuchy pokrojone jabłka.
Jemy na ciepło lub na zimno :)
Smacznego !
co to jest MT?
OdpowiedzUsuń