surówka
Dzisiaj mam dzień lenia jeśli chodzi o wszystko - no prócz bloga :) W związku z tym nie ma wielkiego wymyślania potraw obiadowych. Na pierwszy rzut idzie surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą - chyba najprostsza surówka na świecie.
Składniki
Przygotowanie
Surówka idealnie pasuje chyba do wszystkiego - bo do schabowego, mielonego, cycka z kurczaka itd itp pasuje wyśmienicie.
Smacznego !!
Składniki
- trochę kapusty pekińskiej - musicie ocenić samemu ile zjecie
- kukurydza z puszki - ja użyłam pół puszki
- jogurt naturalny
- majonez
- czosnek
- jarzynka
Przygotowanie
- Kapustę pekińską drobno kroimy.
- Do kapusty dodajemy kukurydzę.
- W osobnym naczyniu (ja używam zawsze kubka) przygotowujemy sos - na porcję, którą widzicie na zdjęciach, dałam trzy łyżki jogurtu naturalnego i jedną łyżkę majonezu, 3/4 ząbki czosnku (tu w zależności jak kto lubi czosnek :P ) i jarzynki (wegety czy inne takie).
- Wszystko mieszam i polewam kapustę z kuku.
- Gotowe - najlepiej jednak włożyć tak na godzinkę do lodówki, żeby składniki się przegryzły :)
Surówka idealnie pasuje chyba do wszystkiego - bo do schabowego, mielonego, cycka z kurczaka itd itp pasuje wyśmienicie.
Smacznego !!
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)