domowe bounty
Każdy z nas ma czasem ochotę na coś słodkiego. I oczywiście ja również. Kokos uwielbiam, więc jak w swoich zapiskach kuchennych znalazłam przepis na domowe bounty, wiedziałam że prędzej czy później przyjdzie na nie czas.
Te domowe nie są tak lekkie i puszyste, ale to może da się wypracować. A w smaku nie odbiegają od oryginału. Trzeba pamiętać żeby wyciągnąć z lodówki przed podaniem - wtedy będą mniej zbite :)
Składniki:
- 200 g wiórków kokosowych
- 100 g cukru pudru
- 50 g mleka w proszku
- 100 ml mleka skondensowanego
- 80 g masła
- 2 czekolady
Przygotowanie:
- wiórki kokosowe, cukier puder i mleko w proszku połączyć w misce
- mleko skondensowane i masło podgrzać i wymieszać dokładnie
- mokre składniki dodać do suchych i dokładnie wymieszać
- odstawić do lodówki na ok 30 min
- po tym czasie formować batoniki - układać najlepiej na papierze do pieczenia - odstawić do lodówki na min 2 h
- czekolady roztopić w kąpieli wodnej i obtaczać batoniki - schłodzić w lodówce przez min 30 min
Batoniki należy przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)