młoda kapusta z koperkiem
Sama nie wiem dlaczego ten przepis przeleżał tutaj nie ujawniony. Przecież to najprostszy a zarazem najlepszy pomysł na kapustę.
Czasu mało, kapusty dużo więc wykorzystania przeróżne. Niestety R za kapustą nie przepada więc nie robię za często. Ale jak już sobie zrobię to mam na kilka dni ;) Wersja najprostsza bo z samym koperkiem. Proste, ale jak smaczne :)
Składniki:
- mała główka kapusty
- pęczek koperku
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- kapustę poszatkować i przełożyć do garnka
- zalać wodą tak, aby kapusta woda tylko przykrywała kapustę
- gotować przez ok 20-30 min do miękkości kapusty (woda wyparuje)
- koperek posiekać i dodać do kapusty - wymieszać
- doprawić solą i pieprzem do smaku
Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)