rogaliki z bananem i nutellą
Dzień Matki był co prawda wczoraj, ale my wczoraj spędziliśmy go intensywnie. Rano szwędałyśmy się z D po kuchni i szykowałyśmy smakołyki. A wieczór a w zasadzie późne popołudnie spędziłyśmy w ZOO. Polecam każdemu taki spacer po godzinie 17. Ludzi jak na lekarstwo, a co takie małe dziecię jest w stanie zobaczyć to zobaczy :)
Jako słodką przekąskę zabraliśmy ze sobą rogaliki z ciasta francuskiego, które właśnie rano robiłyśmy. Wystarczy tylko nutella i banan i szczęście murowane.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- nutella
- banan
- jajo do posmarowania
Przygotowanie:
- ciasto francuskie podzielić na równe paski - wzdłuż
- każdy z pasków podzielić po przekątnej, tak aby powstały trójkąty
- na szerszy koniec każdego trójkąta kładziemy łyżeczkę nutelli
- na nią kładziemy kawałki banana - ja podzieliłam na ćwiartki
- każdy trójkąt zwijamy tak aby powstał rogalik
- rozbełtanym jajem smarujemy rogaliki
- pieczemy ok 15-20 min w piekarniku rozgrzanym do 220 st (zgodnie z opisem na opakowaniu)
oczywiście mistrz drugiego planu - Mamo to powinno być gdzie indziej ...
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)