rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą
czas na coś słodkiego :)
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego !
Składniki:
- opakowanie okrągłego ciasta francuskiego
- pół tabliczki czekolady
Przygotowanie:
- ciasto francuskie dzielimy na części – jeśli chcemy mieć mniejsze rogaliki dzielimy na 8 części
- na każdą część układamy posiekaną czekoladę
- zawijamy w rogaliki
- pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni
- dekorujemy cukrem pudrem
- zajadamy się :)
Smacznego !
Ciasto francuskie jest pyszne w każdym wydaniu:)
OdpowiedzUsuńOk tak :)
UsuńRacja =)
OdpowiedzUsuńA ile tych rogalików wychodzi na całą porcje, chciałabym zrobić w kilku różnych smakach, a to będzie bez sensu jeśli każdy będzie inny?
OdpowiedzUsuńwiesz co z okrągłego ciasta to w zależności jak grube będą rogaliki - ale spokojnie możesz kila smaków
Usuńbo takich wielkich wyszło 8 to mniejszych wyjdzie 16 :)