wiosna - leczo
Uwielbiam cukinie, kabaczki czy patisony. Ponieważ zaczyna się wiosna i można już spokojnie kupować tańsze cukinie mogłam się pożegnać ze swoją spiżarką zamrażalnikową zostawioną na czarną godzinę w razie wu :)
A że od kuzyna otrzymałam kiełbaski swojsko robione - samemu to na szybkiego postanowiłam zrobić leczo.
Nie wiem jak Wy ale ja mogę jeść leczo praktycznie co tydzień - bo można różne kombinacje zmontować.
My mieliśmy w domu:
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego !!
A że od kuzyna otrzymałam kiełbaski swojsko robione - samemu to na szybkiego postanowiłam zrobić leczo.
Nie wiem jak Wy ale ja mogę jeść leczo praktycznie co tydzień - bo można różne kombinacje zmontować.
My mieliśmy w domu:
Składniki:
- zamrożoną cukinię
- dwie kiełbaski
- pół papryki
- cebulę
- pomidory ze słoika (własny wyrób) - mogą być oczywiście pomidory z puszki czy koncentrat
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra
Przygotowanie:
- Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę - podsmażyć w garnku, w którym będziemy przygotowywać leczo (po co brudzić więcej garów).
- Jak już się przyrumienią, dodajemy pokrojone warzywa (nie miałam pieczarek a również bym dodała).
- Na koniec dodajemy pomidory i przyprawiamy.
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)