pierś z kurczaka w cieście francuskim
Tym razem zapraszam na propozycję podania piersi z kurczaka w nieco innym wydaniu. Opatuloną warzywami i ciastem francuskim.
Składniki: na dwie porcje
Smacznego !
Składniki: na dwie porcje
- pojedyncza pierś z kurczaka
- pieczarka
- kilka suszonych pomidorów
- garść świeżego szpinaku
- kulka mozzarelli
- "Jarzynka" i przyprawa do kurczaka do smaku
- jajko - do posmarowania ciasta
- ciasto francuskie dzielimy na dwie części
- pierś z kurczaka również tniemy tak aby otrzymać dwa płaty - lekko rozbijamy
- kurczaka przyprawiamy i układamy na cieście francuskim
- na to układamy pokrojoną pieczarkę, suszone pomidory, szpinak i ser
- ciasto z kurczakiem zwijamy w rulon, zawijamy końce i smarujemy rozbełtanym jajkiem
- pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190- 200 st przez ok 30min
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)