domowe fornetti z jabłkami
Uwielbiam proste rozwiązania - tym razem ciasto francuskie zamieniłam na domowe fornetti z jabłkami.
Prosto a bardzo smacznie :)
Składniki:
Przygotowanie:
SMACZNEGO ! :-)
Prosto a bardzo smacznie :)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- jabłko
- jajko
- cukier
Przygotowanie:
- rozgrzać piekarnik do 220 st (sprawdź jaka temp jest wskazana na opakowaniu ciasta francuskiego)
- jabłko obrać i pokroić na plasterki
- ciasto francuskie podzielić wzdłuż na pół a następnie na trzy
- jabłka ułożyć z jednej strony naszego prostokąta / kwadratu i posypać cukrem
- przykryć ciastem i dokładnie zamknąć (pomogłam sobie widelcem)
- w cieście wykonać kilka nacięć nożem
- posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać delikatnie cukrem
- piec w nagrzanym piekarniku ok 20 min - musimy sprawdzać żeby się nie przypiekły ;-)
SMACZNEGO ! :-)
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)