faszerowane pieczarki
Dawno mnie nie było, ale ostatnio czas po pracy dzielę pomiędzy domem a rehabilitacją.
W tak zwanym międzyczasie jeszcze się imieninowałam ;) więc czas gdy można zrobić zdjęcia tego co powstało (w dziennym świetle) uciekł ;)
Na szczęście jedna przekąska została uchwycona jeszcze w jesiennej atmosferze. Jedna z najszybszych chyba i najprostszych przekąsek na karnawałowe spotkania.
Zapraszam na faszerowane pieczarki.
Składniki:
- pieczarki
- papryka
- cebula
- ser żółty
- może być jeszcze - kukurydza, natka pietruszki
- przyprawy do smaku: sól i pieprz
Przygotowanie:
- pieczarki obrać i uciąć nóżki - mają zostać ładne kapelusze do napełniania
- kilka pieczarek wraz z uciętymi nóżkami zetrzeć na tarce
- paprykę i cebulę pokroić w kostkę
- pokrojone warzywa wymieszać i doprawić solą i pieprzem
- napełniać farszem kapelusze
- posypać żółtym serem
- zapiekać w piekarniku nagrzanym do 170 st przez ok 30 min
Powiem szczerze, że mi smakowała tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno ;)
Smacznego !
uwielbiam pieczarki pod każdą postacią:)
OdpowiedzUsuńna szczęście nie jestem sama :)
Usuńja mam tak samo - nie powiem, część farszu zniknęła "niezauważalnie" ;p