śledzie z ajvarem

Słoiczki z ajvarem leżą na półeczce w piwnicy u Mamusi. Swojej nie mamy wiec wykorzystujemy piwniczkę u Rafała Mamy. Tam mamy swoją szafkę i nasze przetwory dobrze się tam mają. Słoiczek ajvaru zawsze lubię mieć w domu, ponieważ jest idealnym dodatkiem do sosów. Tym razem wykorzystałam je do rybek. Śledziki po kaszubsku czy salsa to jest to, to może właśnie ajvar :) i tak to wyszło. A wyszło bardzo dobrze :) 



Składniki:
  • płaty mintaja (mogą być śledziki)
  • słoiczek ajvaru (przepis tutaj)

Przygotowanie:
  • płaty jeśli są za słone moczymy w wodzie - ja swoim musiałam dwa razy wodę zmieniać
  • kroimy w niewielkie kawałki - takie najlepiej na raz 
  • w słoikach układamy naprzemiennie ajvar z rybką kończąc na ajvarze
  • chowamy w lodówce na kilka godzin



Smacznego !

Komentarze

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)