śledzie z ajvarem
Słoiczki z ajvarem leżą na półeczce w piwnicy u Mamusi. Swojej nie mamy wiec wykorzystujemy piwniczkę u Rafała Mamy. Tam mamy swoją szafkę i nasze przetwory dobrze się tam mają. Słoiczek ajvaru zawsze lubię mieć w domu, ponieważ jest idealnym dodatkiem do sosów. Tym razem wykorzystałam je do rybek. Śledziki po kaszubsku czy salsa to jest to, to może właśnie ajvar :) i tak to wyszło. A wyszło bardzo dobrze :)
Składniki:
- płaty mintaja (mogą być śledziki)
- słoiczek ajvaru (przepis tutaj)
- płaty jeśli są za słone moczymy w wodzie - ja swoim musiałam dwa razy wodę zmieniać
- kroimy w niewielkie kawałki - takie najlepiej na raz
- w słoikach układamy naprzemiennie ajvar z rybką kończąc na ajvarze
- chowamy w lodówce na kilka godzin
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)