lukier cytrynowy
Ludzie dzielą się na tych co to lukier lubią i na tych co niekoniecznie. Ja należę do tych co to niekoniecznie, ale czasami potrzeba na cieście coś innego niż kruszonka lub cukier puder. A że ten cytrynowy robi się dosłownie w chwilę to należy do moich ulubionych.
Składniki:
- niecała szklanka cukru pudru
- 3-4 łyżki soku z cytryny
Przygotowanie:
- do cukru pudru dodajemy sok z cytryny i dokładnie mieszamy aż się wszystko dobrze połączy
- polewamy ciasta lub ciasteczka ;)
Gotowe ;)
Przyznam szczerze, że nigdy nie robiłam zwykłego lukru. Koniecznie muszę spróbować na weekendowym cieście.
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńRaczej nie wpadłbym na taki pomysł, a tu proszę! Tak proste i z pewnością smakowite!
OdpowiedzUsuńOj tak, słodko kwaśne :)
UsuńOd razu przypomniała mi się cytrynowa babka, która moja mama zawsze piekła.
OdpowiedzUsuńBabka cytrynowa 😍
UsuńJa miałem nieco inny przepis, ale ten sprawia, że lukier jest o wiele bardziej delikatny.
OdpowiedzUsuń😊
UsuńJuż czuję smak słodkich bułeczek z tym lukrem!
OdpowiedzUsuń😊
Usuń