paluchy z ciasta francuskiego z oregano i bazylią
Kolejna odsłona świderków/paluchów z ciasta francuskiego. Tym razem również wersja bardzo podstawowa. Z suszonymi ziołami - nasze ulubione bazylia i oregano.
Jeśli chcemy aby nasze dziecko skosztowało czegoś nowego - polecam bardzo. Miśce bardzo smakują.
Składniki:
- ciasto francuskie
- roztrzepane jajko
- bazylia i oregano - suszone
Przygotowanie:
- ciasto francuskie smarujemy jajkiem
- posypujemy ziołami
- przykrywamy połową ciasta (składamy w pół, wzdłuż krótszego boku)
- kroimy w paski (tak aby brzeg został nienaruszony :) )
- trzymamy paski za oba końce i skręcamy
- układamy na papierze do pieczenia w ostępach ok 2 cm
- smarujemy dokładnie jajkiem i możemy raz jeszcze obsypać ziołami
- pieczemy ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 220 st
Smacznego !
Pysznie wygląda.:) https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuńDziękuję 😊
Usuń